Fremgangsmåde
- Lun mælken og smelt smøret heri.
- Rør gæren ud i mælkeblandingen, når den er lillefingervarm og tilsæt salt, sukker, æg og til sidst chokolade.
- Rør melet i og ælt til en blank og smidig dej.
- Lad dejen hæve i 60 minutter.
- Slå dejen ned og del den til 12-16 stykker, der trilles til boller og sættes på en bageplade.
- Sæt bagepladen i en slukket ovn og stil et fad med kogende vand i bunden af ovnen.
- Lad bollerne efterhæve i dampen i ca. 30 minutter, til de er vokset til dobbelt størrelse.
- Tag bagepladen og vandfadet ud af ovnen og tænd den på 175 ℃.
- Bag bollerne i 10-12 minutter til de er gyldne og gennembagte.
Opret, find og del opskrifter med hele familien
Dit skræddersyet madunivers, hvor familieopskrifter møder hverdagensretter