Chokoladeboller

Fremgangsmåde

  • Lun mælken og smelt smøret heri.
  • Rør gæren ud i mælkeblandingen, når den er lillefingervarm og tilsæt salt, sukker, æg og til sidst chokolade.
  • Rør melet i og ælt til en blank og smidig dej.
  • Lad dejen hæve i 60 minutter.
  • Slå dejen ned og del den til 12-16 stykker, der trilles til boller og sættes på en bageplade.
  • Sæt bagepladen i en slukket ovn og stil et fad med kogende vand i bunden af ovnen.
  • Lad bollerne efterhæve i dampen i ca. 30 minutter, til de er vokset til dobbelt størrelse.
  • Tag bagepladen og vandfadet ud af ovnen og tænd den på 175 ℃.
  • Bag bollerne i 10-12 minutter til de er gyldne og gennembagte.

Ingredienser

  • 2 dl Mælk
  • 100 g Smør
  • 50 g Gær
  • 1 knsp Salt
  • 45 g Sukker
  • 2 stk Æg
  • 75 g 75 grofthakket chokolade
  • 500 g Hvedemel

Om opskriften

140 min total tid

30 min arbejdstid

Ingen beskrivelse
A
Anonym

Opret, find og del opskrifter med hele familien

Dit skræddersyet madunivers, hvor familieopskrifter møder hverdagensretter