Fremgangsmåde
Dag 1
- Dejen laves ved af piske 135 g sukker og margarine godt inden æggeblommer, mælk, hvedemel og bagepulver røres i.
- Marengsdejen laves i en anden skål ved af piske æggehvider og 200 g sukker luftigt, hvorefter 1,3 tsk vaniljesukker og mandelflager vendes i.
- Dejen smøres ud i en smurt form (ca. 25 x 30 cm), og marengsdejen smøres ovenpå.
- Kagen bages ved 200 ℃ i 30 minutter.
- Når kagen er afkølet, sættes den i fryseren til dagen efter.
Dag 2
- Pisk fløden til en stiv skum og vend creme fraiche og 3,5 tsk vaniljesukker i.
- Cremen smøres på den frosne kage ca. 3 timer før servering.
- Pynt med friske bær efter smag lige inden servering.
Ingredienser
- 135 g Margarine
- 135 g Sukker
- 3 stk Æggeblommer
- 1 dl Mælk
- 100 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 3 stk Æggehvider
- 200 g Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- 135 g Mandelflager
- 3 dl Fløde
- 3 dl Creme fraiche 38%
- 4 tsk Vaniljesukker
- 500 g Friske bær
Opret, find og del opskrifter med hele familien
Dit skræddersyet madunivers, hvor familieopskrifter møder hverdagensretter