Fremgangsmåde
Tærtebund
- Bland grahamsmel, 50 g hvedemel, 1 knsp slat, og 1 spsk sukker i en skål.
- Skær 75 g koldt smør i tern og smuldr det i melblandingen.
- Tilsæt 3 spsk mælk og saml dejen hurtigt.
- Form dejen til en kugle og tryk den let flad, før den pakkes ind i film og lægges i køleskabet i 30 minutter.
- Rul dejen ud til en cirkel på ca. 30 cm og tryk den ud i en smurt tærteform (Ø 26).
- Prik dejen med en gaffel og stil den på køl i 30 minutter.
- Bag tærtebunden ved 200 ℃ i ca. 20 minutter, til den er færdigbagt og gylden.
Citroncreme
- Pisk citronskal, 1 dl citronsaft, 1,5 spsk hvedemel, flormelis, 1 dl mælk, æg og æggeblommer sammen i en gryde og kog cremen godt igennem under konstant piskning.
- Skær 50 g smør i tern og pisk det i cremen.
- Fordel cremen på den afkølede tærtebund og sæt den på køl, til cremen har sat sig.
Marengs
- Kog vand og 150 g sukker op i en gryde til 118 grader.
- Pisk æggehviderne til de er luftige og pisk sukkerlagen i hviderne i en tynd stråle.
- Tilføj 1 knsp salt og 1 tsk citronsaft og pisk marengsen i 10-12 minutter til den er blank og luftig.
- Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle efter eget valg og sprøjt marengstoppe på tærten.
- Brænd marengstoppene med en gasbrænder.
Ingredienser
- 50 g Grahamsmel
- 125 g Hvedemel
- 1 knsp Salt
- 1 spsk Sukker
- 75 g Koldt smør
- 3 spsk Mælk
- 2 stk Citronskal
- 1 dl Citronsaft
- 2 spsk Hvedemel
- 125 g Flormelis
- 1 dl Mælk
- 3 stk Æg
- 3 stk Æggeblommer
- 50 g Smør
- 1 dl Vand
- 150 g Sukker
- 75 g Æggehvide
- 1 knsp Salt
- 1 tsk Citronsaft
Opret, find og del opskrifter med hele familien
Dit skræddersyet madunivers, hvor familieopskrifter møder hverdagensretter