Citrontærte

Fremgangsmåde

Tærtebund
  • Bland grahamsmel, 50 g hvedemel, 1 knsp slat, og 1 spsk sukker i en skål.
  • Skær 75 g koldt smør i tern og smuldr det i melblandingen.
  • Tilsæt 3 spsk mælk og saml dejen hurtigt.
  • Form dejen til en kugle og tryk den let flad, før den pakkes ind i film og lægges i køleskabet i 30 minutter.
  • Rul dejen ud til en cirkel på ca. 30 cm og tryk den ud i en smurt tærteform (Ø 26).
  • Prik dejen med en gaffel og stil den på køl i 30 minutter.
  • Bag tærtebunden ved 200 ℃ i ca. 20 minutter, til den er færdigbagt og gylden.
Citroncreme
  • Pisk citronskal, 1 dl citronsaft, 1,5 spsk hvedemel, flormelis, 1 dl mælk, æg og æggeblommer sammen i en gryde og kog cremen godt igennem under konstant piskning.
  • Skær 50 g smør i tern og pisk det i cremen.
  • Fordel cremen på den afkølede tærtebund og sæt den på køl, til cremen har sat sig.
Marengs
  • Kog vand og 150 g sukker op i en gryde til 118 grader.
  • Pisk æggehviderne til de er luftige og pisk sukkerlagen i hviderne i en tynd stråle.
  • Tilføj 1 knsp salt og 1 tsk citronsaft og pisk marengsen i 10-12 minutter til den er blank og luftig.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose med tylle efter eget valg og sprøjt marengstoppe på tærten.
  • Brænd marengstoppene med en gasbrænder.

Ingredienser

  • 50 g Grahamsmel
  • 125 g Hvedemel
  • 1 knsp Salt
  • 1 spsk Sukker
  • 75 g Koldt smør
  • 3 spsk Mælk
  • 2 stk Citronskal
  • 1 dl Citronsaft
  • 2 spsk Hvedemel
  • 125 g Flormelis
  • 1 dl Mælk
  • 3 stk Æg
  • 3 stk Æggeblommer
  • 50 g Smør
  • 1 dl Vand
  • 150 g Sukker
  • 75 g Æggehvide
  • 1 knsp Salt
  • 1 tsk Citronsaft

Om opskriften

180 min total tid

90 min arbejdstid

Ingen beskrivelse
A
Anonym

Opret, find og del opskrifter med hele familien

Dit skræddersyet madunivers, hvor familieopskrifter møder hverdagensretter