Fremgangsmåde
Marcipanbund
- Rul marcipanen ud i flormelis og udtrik 20-25 bunde.
- Bag bundene ved 200 ℃ varmluft i 5-8 minutter.
- Lad bundene køle.
Vaniljeskum
- Kog 125 g sukker, vand og glucosesirup op til 118 grader.
- Imens piskes æggehvider skummende, 15 g sukker tilsættes og det piskes let op.
- Når sukkermassen er 118 grader, hældes den i æggehviderne i en tynd stråle i kanten af skålen under fortsat piskning.
- Sku røremaskinen op på max til skummet bliver fast og skinnende (5-10 minutter).
- Vend til sidst vaniljepasta i massen.
- Kom skummet i en sprøjtepose med tyl og sprøjt det på bundene i toppe.
Chokoladeovertræk
- Temperer chokoladen.
- Hæld chokoladen i et glas eller en kop, der passer til de opsprøjtede flødeboller og dyp flødebollerne i chokoladen, så alt skummet dækkes af chokolade.
- Lad chokoladen dryppe let af, før før de sættes til hærdning på et stykke bagepapir.
Flødebollerne opbevares på køl.
Ingredienser
- 250 g Marcipan
- 30 g Flormelis
- 250 g Hakket mørk chokolade
- 125 g Sukker
- 40 g Vand
- 60 g Glucosesirup
- 75 g Past. æggehvider
- 15 g Sukker
- 1 tsk Vaniljepasta
Opret, find og del opskrifter med hele familien
Dit skræddersyet madunivers, hvor familieopskrifter møder hverdagensretter