Flødeboller

Fremgangsmåde

Marcipanbund
  • Rul marcipanen ud i flormelis og udtrik 20-25 bunde.
  • Bag bundene ved 200 ℃ varmluft i 5-8 minutter.
  • Lad bundene køle.
Vaniljeskum
  • Kog 125 g sukker, vand og glucosesirup op til 118 grader.
  • Imens piskes æggehvider skummende, 15 g sukker tilsættes og det piskes let op.
  • Når sukkermassen er 118 grader, hældes den i æggehviderne i en tynd stråle i kanten af skålen under fortsat piskning.
  • Sku røremaskinen op på max til skummet bliver fast og skinnende (5-10 minutter).
  • Vend til sidst vaniljepasta i massen.
  • Kom skummet i en sprøjtepose med tyl og sprøjt det på bundene i toppe.
Chokoladeovertræk
  • Temperer chokoladen.
  • Hæld chokoladen i et glas eller en kop, der passer til de opsprøjtede flødeboller og dyp flødebollerne i chokoladen, så alt skummet dækkes af chokolade.
  • Lad chokoladen dryppe let af, før før de sættes til hærdning på et stykke bagepapir.

Flødebollerne opbevares på køl.

Ingredienser

  • 250 g Marcipan
  • 30 g Flormelis
  • 250 g Hakket mørk chokolade
  • 125 g Sukker
  • 40 g Vand
  • 60 g Glucosesirup
  • 75 g Past. æggehvider
  • 15 g Sukker
  • 1 tsk Vaniljepasta

Om opskriften

140 min total tid

120 min arbejdstid

Ingen beskrivelse
A
Anonym

Opret, find og del opskrifter med hele familien

Dit skræddersyet madunivers, hvor familieopskrifter møder hverdagensretter