Fremgangsmåde
- Smelt smør og chokolade ved svag varme under omrøring.
- Pisk æggehvider stive og tilsæt halvdelen af sukkeret lidt af gangen under fortsat piskning til marengsblandingen bliver sej og skinnende.
- Pisk æggeblommer og den anden halvdel af sukkeret luftigt.
- Vend forsigtigt den let afkølede chokoladeblanding i æggesnapsen.
- Vend det hele sammen med marengsen.
- Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. Ø 22 cm) og smør siderne.
- Fordel ca. 2/3 af dejen i springformen og bag kagen midt i ovnen i ca. 35 minutter ved 175 ℃.
- Lad kagen køle i formen.
- Fordel den resten af dejen på den afkølede kage.
Pynt kagen med eksempelvis chokoladespåner eller kakao og krystalliseret hvid chokolade og blade fra rød skovsyre.
Kan spises som den er eller serveret med vaniljeis og hindbærcoulis.
Opret, find og del opskrifter med hele familien
Dit skræddersyet madunivers, hvor familieopskrifter møder hverdagensretter