Fremgangsmåde
Gæren udrøres i lidt af mælken og de øvrige ingredienser tilsættes. Melet røres dog i lidt efter lidt. Gem lidt til når bollerne skal formes.
Når dejen er rørt glat og ikke er for klistret, dækkes skålen med et viskestykke og stilles på køkkenbordet eller et lunt sted. Når dejen efter ca. 40 min. er hævet til dobbelt størrelse, hældes den ud på et melstrøet bord. Der formes ca. 16 boller som efterhæver på en smurt bageplade i ca. 30 min.
De bages i ovnen med varmluft i ca. 22-25 minutter ved 200 gr. tjek efter 20 minutter om de er bagt nok. De skal være lysebrune og give en hul lyd, når man banker på bunden. Afhængig af ovnen kan bagetiden variere. De afkøles og spises med rigeligt smør til varm kakao!
Ingredienser
- 1 stk gær
- 1 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 4 dl mælk eller havremælk
- 1 stk æg
- 1 dl yougurt
- 50 g smeltet smør eller margarine
Om opskriften
150 min total tid
30 min arbejdstid
Det er min Farmors opskrift. Den er tillagt surmælk, som jeg lærte af en ansat på børneafdelingen i Viborg. Hun bagte af og til boller til de indlagte børn.
Britt Nymann Mortensen
Opret, find og del opskrifter med hele familien
Dit skræddersyet madunivers, hvor familieopskrifter møder hverdagensretter