Koldhævede havregrynsboller

Fremgangsmåde

Dag 1
  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt de resterende ingredienser (undtagen mælk).
  • Dejen røres sammen med en ske, til den er ensartet og hænger sammen.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den stå i køleskabet natten over.
Dag 2
  • Tænd ovnen på 200 ℃.
  • Brug en spsk til at tage dejen op til 8 lige store portioner og form forsigtigt bollerne med lidt vand på hænderne.
  • Lad bollerne hæve tildækket med et viskestykke i 30 minutter.
  • Pensel bollerne med mælk og bag dem i ca. 30 minutter.

Ingredienser

  • 15 g Gær
  • 4 dl Koldt vand
  • 1 tsk Salt
  • 1 spsk Sukker
  • 100 g Havregryn
  • 375 g Hvedemel
  • 1 spsk Mælk

Om opskriften

80 min total tid

20 min arbejdstid

Nemme koldhævede boller.

AU
Anne Udby

Opret, find og del opskrifter med hele familien

Dit skræddersyet madunivers, hvor familieopskrifter møder hverdagensretter