Brunkager

Fremgangsmåde

Dag 1
  • Smør, sirup og farin smeltes ved middel varme, til det er ca. 70 ℃.
  • Bland brunkagekrydderi og hvedemel og tilsæt mandlerne.
  • Potaske og vand røres sammen og hældes i melblandingen sammen med det smeltede smør, sirup og farin, og dejen æltes ensartet (kan med fordel gøres på en røremaskine).
  • Kom dejen ned i en ca. 18 x 18 cm form foret med bagepapir eller husholdningsfilm.
  • Pres dejen godt ud i formen, dæk toppen med bagepapir eller film og lad den hvile i køleskab til næste dag.
  • Skær dejen i 5-6 lange baner og skær hver bane i tynde skiver.
  • Bag brunkagerne ved 180 ℃ i ca. 9-12 minutter.
  • Lad brunkagerne køle af på en rist.

Ingredienser

  • 250 g Smør
  • 250 g Brun farin
  • 125 g Lys sirup
  • 1 stk Dr. Oetker brunkagekrydderi
  • 500 g Hvedemel
  • 150 g Smuttede mandler
  • 2 tsk Potaske
  • 1 spsk Koldt vand

Om opskriften

90 min total tid

60 min arbejdstid

Ingen beskrivelse
A
Anonym

Opret, find og del opskrifter med hele familien

Dit skræddersyet madunivers, hvor familieopskrifter møder hverdagensretter