Fremgangsmåde
Dag 1
- Smør, sirup og farin smeltes ved middel varme, til det er ca. 70 ℃.
- Bland brunkagekrydderi og hvedemel og tilsæt mandlerne.
- Potaske og vand røres sammen og hældes i melblandingen sammen med det smeltede smør, sirup og farin, og dejen æltes ensartet (kan med fordel gøres på en røremaskine).
- Kom dejen ned i en ca. 18 x 18 cm form foret med bagepapir eller husholdningsfilm.
- Pres dejen godt ud i formen, dæk toppen med bagepapir eller film og lad den hvile i køleskab til næste dag.
- Skær dejen i 5-6 lange baner og skær hver bane i tynde skiver.
- Bag brunkagerne ved 180 ℃ i ca. 9-12 minutter.
- Lad brunkagerne køle af på en rist.
Opret, find og del opskrifter med hele familien
Dit skræddersyet madunivers, hvor familieopskrifter møder hverdagensretter